Dit is een demo-winkel. Een geplaatste bestelling zal niet worden verwerkt.

Nederland Hufeisen Horseshoes Horseshoes

Artikelen 1 tot 5 van 15 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gelukkig wonen in een hoefijzer

29 mei 2015 10:24:00

wonen in een hoefijzer

Gelukkig wonen in een hoefijzer

Wonen in een hoefijzer? In Berlijn staat een heel bijzonder wooncomplex in de vorm van een hoefijzer. Het stamt uit de jaren twintig, toen Berlijn heel hard groeide en er een enorme woningnood was. De architect Bruno Taut kreeg opdracht een complex arbeiderswoningen te ontwerpen. Het moest iets heel anders worden dan de gebruikelijke grauwe arbeiderswijken. Je moest er plezierig kunnen wonen, met veel ‘licht, lucht en zon’.

Lees meer

Tags:

Reacties | Geplaatst in Geluk door Cees

Oakham Castle: het hoefijzerkasteel

11 mrt. 2015 16:13:37

Oakham castleHet hoefijzerkasteel

Ten noorden van Londen ligt een kasteel met een bijzondere feestzaal. In de ‘banqueting hall’ van Oakham Castle hangen 240 hoefijzers aan de muur. Volgens een oud gebruik moet elk lid van het Koningshuis en elk lid van het Hogerhuis dat op bezoek komt een hoefijzer schenken, als een soort gelukbrengende ‘belasting’.

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Geluk door Lucas Pijfers

Wie een hoefijzer vindt

22 feb. 2015 17:10:04

Mandelstam

Wie een hoefijzer vindt

De Joods-Russische dichter Osip Mandelstam (1891-1938, een van de grootste dichters uit het Rusland van de twintigste eeuw, schreef in 1923 een gedicht onder de titel: ‘Wie een hoefijzer vindt’. Stalin voelde zich beledigd door gedichten van Mandelstam en verbande hem naar een werkkamp. Hij stierf in een Goelagkamp in de buurt van Vladivostok.

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Geluk door Cees

Guernica

Het hoefijzer als teken van hoop op geluk  in de Spaanse Burgeroorlog

De Guernica is Picasso’s beroemdste schilderij. Iedereen heeft er wel eens een afbeelding van gezien. Het laat rauw en indringend de verschrikkingen van de oorlog zien. Je kunt de slachtoffers bijna horen krijsen. Het schilderij zit vol anti-oorlog-symbolen, maar wat velen niet weten zijn er ook kleine tekenen van hoop en nieuw geluk: een lamp die ondanks alles blijft schijnen, bloemen in de hand van een gevallen strijder en een nauwgezet geschilderd hoefijzer.

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Geluk door Cees

Het hoefijzer als huwelijkscadeau

16 feb. 2015 11:38:02

wedding horseshoe

Het huwelijkscadeau

Het hoefijzer neemt bij de huwelijks-ceremonie vaak een bijzondere plaats in. Iemand veel geluk wensen is altijd een mooi gebaar, maar voor een nieuw bruidspaar is die wens wel heel toepasselijk.

De ijzers worden als huwelijkscadeau gegeven aan het pas getrouwde stel om in hun nieuwe huis op te hangen. Vroeger was dit gebruik alleen bij katholieken ingeburgerd, maar we zien het nu ook bij andere geloven en niet gelovigen in gebruik raken.

Lees meer
Reacties | Geplaatst in Geluk door Salwa

Artikelen 1 tot 5 van 15 in totaal

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3